top of page

Del sex i serien om polisfamiljen Morell i Örnsköldsvik. Nu är det 1892 och järnvägsbibanan mellan Örnsköldsvik och Mellansel ska invigas. Samtidigt släpps en man från fängelset, fast besluten att hämnas på den som satte honom bakom lås och bom, förre länsman Harald Morell.

Röster om Återvändarna...

"Holmbergs sjätte historiska deckare öppnar starkt, ökar takten och spurtar mot slutet. Konditionen verkar vara utmärkt. Dialogen blir vassare och vassare."

Lars Hedström, Norrbottens-Kuriren

"Det känns i alla avseenden att det är en annan tid. Trots att det ibland blir andlöst spännande (du vet, då man gärna vill bläddra fram lite för att se hur det går) så skapas känslan att det är 1890-tal. Det går liksom inte så fort. Ibland är det som om en Moraklocka slår sina slag i bakgrunden under läsningen."

Anders Källström, Örnsköldsviks Allehanda

"Holmberg är bra, både som lagom klurig intrigskapare och - än mera - som en sakkunnig skildrare av Ångermanland för drygt hundra år sedan med sågverk och luffare, hukande för överheten och sakta gryende socialism. Hans romaner går att läsa både som regelrätta deckare och som interiörer (och exteriörer) från en visserligen svunnen, men ännu igenkännbar värld."

Bo Lundin, Sydsvenskan

bottom of page