top of page

BEDRAGARNA

Det är år 1952, det är juli månad och det är slåtter i Arnäs. Åtta var de när hässjningen kom igång, men innan allt hö är inne har två slåtterkarlar försvunnit.


I Ådalen, i timmersorteringen på Sandslån, finns en prejare nolaskogs ifrån. Han har haft turen att träffa Hillevi. Men när hon börjar ta för allvarligt på deras förhållande drar han sig undan. Han ska ju gifta sig med en flicka från Örnsköldsvik … Men det kan inte Hillevi godta.


En berättelse från 50-talet, från Ångermanland, från Örnsköldsvik och Ådalen – en berättelse om bedragna och de som bedrar.


Den åttonde boken i serien om polissläkten Morell, som började med Harald Morell i Anundsjö på 1840-talet i Liemannen. Nu är det 1950-tal och det är den tredje och fjärde generationen, Erik och Karl Morell, som bekämpar brott nolaskogs.


"Bo R Holmberg skriver med en stil som gör det lätt att läsa. Men språket har ändå ett djup som gör att man absolut känner historiens vingslag. Miljön och personerna gestaltas på ett sätt som gör att läsaren förflyttas bakåt i tiden, kommer nära. Man blir inte den som betraktar på håll.


Han skriver också om den lilla människan, om vardagslivet, om individens kamp för ett drägligt liv. Känslor som kärlek, åtrå, ånger och hämndbegär är hela tiden närvarande."

Nisse Scherman


"Var rädd om Holmberg. Det är ett nöje att läsa hans bäcker." Dast

e-bok 2019

bottom of page