top of page

Del 1 i serien Hittebarnet


Örn är yngst och minst av bröderna och får krypa in genom fönster och gluggar när det ska rövas skatter. När bröderna blir tillfångatagna och bortförda av sex främlingar, smyger Örn efter in till staden. Där träffar han Marta, ficktjuvarnas drottning, hon som har stulit tjugotvå klockor. Hon kallar sig för Martin när hon ficktjuvar och hon behöver en medhjälpare. Om Örn hjälper Marta kanske Marta kan hjälpa honom att lista ut var bröderna är.

"Berättelsen inleds mycket spännande, när Örn debuterar som tjuv. /.../ Spänningen hålls uppe genom hela boken. Vissa avsnitt är direkt rafflande. Detta i kombination med ett lättläst språk, luftigt satt text, korta kapitel och måttligt omfång gör boken lätt att ta till sig. Den levande historiska miljön känns kusligt nära. I jagform tar vi del av den kvicktänkte Örns upplevelser och känslor, inklusive spirande kärlek. Hans håg står inte alls till den kriminella verksamhet, som hans lojalitet med bröderna tvingat honom till. Den här första händelsekedjan avrundas men fortsättning följer. Medryckande och givande läsning från första till sista sidan! Helhetsbetyg: 5." /BTJ


"... en riktig liten godbit." /Blekinge Läns Tidning


"Boken är den första i en serie vilket får mig att jubla lite extra."


"Ensamhet, utsatthet och överlevnad på hårda villkor" /Sundsvalls Tidning


"Bo R Holmberg målar med mustiga färger; det är dofter och smaker, stilen är kärv och koncis, historien förs framåt på flera plan och underbyggs med tillbakablickar och minnen.”


Katarina Östholm TÅ

bottom of page