top of page

"Kärleken mellan vuxna är knepig", säger pappa. "Den håller inte alltid. Det finns en kärlek som håller. Och den är till ett barn. Så är det."


De har flyttat isär, Siris föräldrar. På prov. Deras hus ligger bara två kilometer från varandra, men ibland känns det som en mil. Siri kan inte låta bli att hoppas att de ska bli ihop igen. En dag när hon egentligen ska vara hos pappa pulsar hon genom skogen till mammas gata. Det är nog sju tusen steg. Hon smyger upp till mammas hus och kikar in genom rutan. Där inne sitter en främling - en man med mustasch. I mammas fåtölj. Vem är det?


Pressröster


”Han berättar så bra, Bo R Holmberg, en av alla dessa nordanlandets skrivare som fångar sin läsare direkt. Klangen av skröna, språkets avlägsna doft av predikan, den kalla smaken av snö. Här skildrar han en skilsmässa igen och ser, sakligt men känsligt, separationen liksom underifrån och utifrån, från Siris håll.”

Margareta Sörenson, Expressen

”En finstämd bok skriven med stor trovärdighet.”

Ingalill Mosander, Aftonbladet


”Fast berättelsen inte är skriven i jagform är läsaren tydligt inuti Siri; tänker hennes tankar om världen och de vuxna, känner hennes känslor …


"Det är en trovärdig, varm och träffsäker bok om ett barn som försöker hantera en dubbeltillvaro som de vuxna skapat efter sina behov och regler efter vad som passar dem. Utan sentimentalitet, med ett enkelt språk och på barns vis klargörs det hur det kan svida i ett litet barnahjärta som måste vara utan någon hon längtar efter.”


Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning


"Fantastiskt är att Bo R Holmberg, numera pensionär, som skrivit allt från bilderböcker till ungdomsböcker och vuxenböcker på ett så okonstlat och insiktsfullt sätt kan förmedla en ung människas inre värld."


Dag Hedberg, Länstidningen Södertälje


Vinnare av Norrlands barn- och ungdomslitteraturpris 2014

bottom of page